Nyfiken på rollen som konsult inom samhällsanalys? Nu söker vi praktikanter till vårterminen 2019. Deadline för att komma in med ansökan är måndag den 22 oktober.

Vi söker nu praktikanter till kontoret i Stockholm för vårterminen 2019, med start den 21 januari. Vi söker dig som är student inom något samhällsvetenskapligt ämne och har ett stort intresse för samhällsutveckling, en god analytisk förmåga och erfarenhet av kvalitativ och kvantitativ datainsamling.

Vilka är vi?

Oxford Research är ett analysföretag med kontor i Bryssel, Helsingfors, Kristiansand, Köpenhamn, Riga och Stockholm. Vi är specialister inom tvärvetenskapliga analyser, utvärderingar och strategier åt myndigheter och andra offentliga aktörer. Vi jobbar både mot svensk offentlig sektor och mot europeiska kunder som EU-kommissionen. Våra uppdrag finns inom en stor bredd av områden såsom regional utveckling, forskning och innovation, näringslivsutveckling, utbildning och arbetsmarknad, integration, miljömässig hållbarhet och jämställdhet.

Vad innebär praktik hos oss?

Som praktikant hos oss kommer du att arbeta med alla delar av våra uppdrag, inklusive datainsamling genom skrivbordsstudier, intervjuer och enkäter samt analys och framtagande av rapporter och presentationer till våra uppdragsgivare. Arbetstiderna under praktikperioden är kontorstid fem dagar i veckan. Praktiken kan genomföras som en del av en utbildning men detta är inte ett krav. En mindre ersättning utgår för att täcka eventuella extra kostnader som praktiken kan innebära. Här kan du läsa en intervju med våra nuvarande praktikanter – Pontus, Rasmus, Johanna och Elias.

Önskad ansökningsprofil

  • Du studerar inom ett samhällsvetenskapligt ämne.
  • Du har kunskaper inom och stort intresse för något av våra fokusområden.
  • Du är bekväm med att möta nya människor och att prata inför folk.
  • Du kan efter vägledning arbeta självständigt med research och analys.
  • Du är mycket bra på att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.
  • Kunskap i nordiska språk är särskilt meriterande.

Så ansöker du

Ett kort och koncist personligt brev (max en A4-sida), CV och universitetsbetyg skickas till gertrud.nilsson@oxfordresearch.se senast måndag den 22 oktober. Vi tillämpar avidentifierade ansökningar i vår bedömningsprocess och ber därför alla sökande att säkerställa att inga ansökningshandlingar innehåller namn, bild, födelsedata eller kontaktinformation. Kontaktinformation anges separat i mejlet med ansökan. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Anna-Karin Gustafsson på anna-karin.gustafsson@oxfordresearch.se eller 0727-32 89 19.

Vi ser fram emot din ansökan!