Är det dags för dig att ta steget till ett expansivt och framgångsrikt samhällsanalytiskt företag?

Oxford Research söker nya kollegor som vill vara med och realisera våra ambitioner.

Vi söker nu seniora konsulter till vår fortsatta expansion. Vi söker dig som är ambitiös och driftig i konsultrollen, med erfarenhet av att arbeta som konsult inom närings-, forsknings- och innovations- och/eller regional utvecklingspolitik.

Du ska vara driven och ha god insikt i varför vissa offentliga verksamheter och satsningar är framgångsrika och andra inte. Förståelsen har du med dig från tidigare erfarenheter och yrkesroller. Hos oss får du möjlighet att använda dina kunskaper för att tillsammans med kollegor ta fram analyser och utvärderingar som bidrar till våra kunders beslut. Du ska vara självgående, tycka om förändringsarbete och förstå hur man skapar verkligt värde för den offentliga förvaltningens utveckling.

Om Oxford Research

Oxford Research är ett väletablerat nordiskt konsultföretag med kärnverksamhet inom utredning, utvärdering, analys, processtöd och rådgivning. Företaget grundades 1995 och har cirka 70 anställda på kontoren i Stockholm, Umeå, Köpenhamn, Kristiansand, Helsingfors, Riga, Poznan och Bryssel.

Vår vision är – ”knowledge for a better society”. Det innebär att vi genom välgrundade underlag och råd bidrar till en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar omställning av samhället. Vi tar fram kunskapsunderlag som hjälper våra kunder till ökad fokusering, bättre styrning och förståelse för sin måluppfyllelse och omvärld. Vi arbetar ofta nära myndighetsledningar och genomförandeorganisationer och vår ambition är att våra uppdrag ska få så stort genomslag som möjligt på kundernas utveckling mot samhälleliga mål.

På det svenska kontoret arbetar vi mot såväl kommuner och regioner som nationella myndigheter, Regeringskansliet, Nordiska Ministerrådet och Europeiska kommissionen i Bryssel.

På vår hemsida kan du läsa mer om företaget, våra uppdrag och publikationer.

Om konsultrollen

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom till exempel statsvetenskap, nationalekonomi, sociologi, kulturgeografi, juridik, hållbarhetsstudier eller liknande.
  • Minst 7 års arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av att arbeta som konsult inom närings-. forsknings- och innovations- och/eller regional utvecklingspolitik.

Ledord som företagsamhet, ambition och professionalitet ska genomsyra dig i konsultvardagen. Du uttrycker dig väl muntligt och arbetar med klarspråk i skriftlig framställan. I tillägg behöver du kunna arbeta obehindrat på både svenska och engelska i våra kunduppdrag. Ytterligare språkkunskaper ser vi som ett plus. Vi ser helst att du är baserad i Stockholm men det är inget krav.

I rollen som senior analytiker ingår att ha kund- och budgetansvar, leda och stötta uppdragsteam samt bidra aktivt till det interna lärandet och den gemensamma kompetensutvecklingen.

Personligt brev och CV skickas med e-post till ylva.grauers@oxfordresearch.se. Vi går igenom ansökningarna löpande och ser gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt, men senast på fredag den 29 oktober.

Varmt välkommen att kontakta VD Ylva Grauers Berggren på ylva.grauers@oxfordresearch.se eller +46 (0) 702 96 54 49 om du har några frågor.

Vi ser fram emot att höra från dig!