Är det dags för dig att ta steget till ett expansivt och framgångsrikt företag inom samhällsanalys?

Vi söker två finskspråkiga medarbetare som kan vara på plats under hösten 2022 för att stärka upp vårt arbete mot den finska marknaden.

Oxford Research erbjuder dig en plats på vårt kontor i centrala Stockholm där du blir en del av ett större team med engagerade konsulter. Vi är en spännande och dynamisk arbetsplats som genom analys, strategi och kommunikation bidrar till att utveckla offentlig sektor. På det svenska kontoret arbetar vi mot såväl kommuner och regioner som nationella myndigheter, Regeringskansliet, Nordiska Ministerrådet, Eurofound och Europeiska kommissionen. I Finland har vi exempelvis genomfört analyser och utvärderingar på uppdrag av Arbets- och näringsdepartementet, Utbildnings- och kulturministeriet samt Riksdagens kansli.

Önskad ansökningsprofil

Vi söker två finskspråkiga medarbetare som vill vara med och stärka upp vårt arbete mot den finska marknaden. Du som söker ska ha ett stort intresse för samhällsutvecklingen, god analytisk förmåga och erfarenhet av kvalitativ och kvantitativ datainsamling genom studier eller arbete. Arbetsuppgifterna omfattar kundkontakt, planering av uppdrag, datainsamling (t.ex. dokumentstudier, intervjuer, fokusgrupper) samt analys och rapportering genom både skriftliga rapporter och muntliga presentationer för kunder och andra intressenter.

Vi söker en researcher med följande profil:

 • Du får gärna vara student som snart tar examen inom ett samhällsvetenskapligt ämne såsom statsvetenskap, nationalekonomi, företagsekonomi, sociologi, juridik, kulturgeografi eller liknande.
 • Du har ett stort intresse för samhällsvetenskaplig utredning, analys och utvärdering
 • Du har ett särskilt intresse för arbetsmarknadsfrågor och socialpolitik.
 • Du är mycket bra på att uttrycka dig muntligt och skriftligt på finska, svenska och engelska.
 • Du har kunskaper om finsk politik, finländska medier och andra finska datakällor för samhällsvetenskaplig analys.
 • Du kan under vägledning arbeta med research och analys.

Tjänsten som researcher är på deltid, antingen som tillsvidareanställd eller timanställd, beroende på din situation. Tjänsten går att kombinera med studier. Ett krav på tjänsten är att du arbetar med utgångspunkt från vårt kontor i Stockholm. Den researcher vi söker kommer framför allt att arbeta med våra uppdrag för Europeiska fonden för förbättring av levnads- och arbetsvillkor, Eurofound.

Vi söker en analytiker med följande profil:

 • Du har en examen inom ett samhällsvetenskapligt ämne såsom statsvetenskap, nationalekonomi, företagsekonomi, sociologi, juridik, kulturgeografi eller liknande.
 • Du har erfarenhet av att arbeta med samhällsvetenskaplig utredning, analys och utvärdering, gärna med fokus på arbetsmarknadsfrågor och socialpolitik.
 • Du är mycket bra på att uttrycka dig muntligt och skriftligt på finska, svenska och engelska.
 • Du har kunskaper om finländska medier och andra finska datakällor för samhällsvetenskaplig forskning.
 • Du har goda kunskaper om finsk politik, gärna speciellt inom arbetsmarknadsfrågor. Kunskaper om svensk, nordisk och europeisk politik är meriterande.
 • Du kan arbeta självständigt med research, analys och kan regelbundet upprätthålla kontakt med kunder, samarbetspartner och informanter.
 • Erfarenhet av att leda projekt är meriterande.

Tjänsten som analytiker är på heltid med anställningsformen tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi ser gärna att du arbetar med utgångspunkt från vårt kontor i Stockholm men det är inget krav på tjänsten.

Om Oxford Research

Oxford Research är ett väletablerat nordiskt konsultföretag med kärnverksamhet inom utredning, utvärdering, analys, processtöd och rådgivning. Företaget grundades 1995 och har cirka 70 anställda på kontoren i Stockholm, Umeå, Köpenhamn, Kristiansand, Riga, Poznan och Bryssel.

Vår vision är – ”knowledge for a better society”. Det innebär att vi genom välgrundade underlag och råd vill bidra till en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar omställning av samhället. Vi tar fram kunskapsunderlag som hjälper våra kunder till ökad fokusering, bättre styrning och förståelse för sin måluppfyllelse och omvärld. Vi arbetar ofta nära myndighetsledningar och genomförandeorganisationer och vår ambition är att våra uppdrag ska få så stort genomslag som möjligt på kundernas utveckling mot samhälleliga mål.

På vår hemsida kan du läsa mer om våra uppdrag och publikationer.

Så ansöker du

Skicka ditt personliga brev och CV på svenska till ylva.grauers@oxfordresearch.se senast den 15 augusti 2022. Vi går igenom ansökningarna löpande och ser gärna att du ansöker så snart som möjligt.

Varmt välkommen att kontakta VD Ylva Grauers Berggren på ylva.grauers@oxfordresearch.se eller +46 (0) 702 96 54 49 och analytiker Amanda Kinnunen på amanda.kinnunen@oxfordresearch.se om du har några frågor.

Vi ser fram emot att höra från dig!