Oxford Research söker praktikanter till hösten 2024. Vi söker personer med ett stort samhällsintresse, god analytisk förmåga och som gärna får ha erfarenhet av arbete med kvalitativ och kvantitativ datainsamling och analys.

Oxford Research är ett konsultföretag inom samhällsanalys med verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Baltikum och Belgien (Bryssel). Vi är specialiserade på att göra tvärvetenskapliga analyser, utvärderingar och strategier åt departement, myndigheter och andra offentliga aktörer. Vi jobbar på konsultbasis för aktörer inom svensk offentlig sektor, nordiska aktörer och europeiska uppdragsgivare som EU-kommissionen och Europaparlamentet. Våra uppdrag handlar om en bredd av teman: regional utveckling, forskning och innovation, näringslivsutveckling, utbildning, arbetsmarknad, integration, jämställdhet samt miljö och klimat.

Vad innebär praktik hos oss?

Som praktikant hos oss kommer du att arbeta med alla delar av våra uppdrag – från uppdragets utformning och planering – via datainsamling (exempelvis genom skrivbordsstudier, intervjuer och enkäter) – till analys och framtagande av rapporter till våra uppdragsgivare. Praktiken görs på heltid (40 timmar/vecka) och kan genomföras som en del av en utbildning, men det är inget krav. En mindre ersättning utgår för att täcka eventuella kostnader som praktiken kan innebära.

Önskad ansökningsprofil

  • Du är i slutet av eller har avslutat en akademisk utbildning på grundnivå och är nyfiken att prova på konsultyrket.
  • Du har tidigare erfarenhet av praktik, relevant arbetslivserfarenhet eller har varit på utbytesstudier
  • Du har ett stort samhällsintresse och kunskaper inom ett eller flera av de områden vi arbetar inom.
  • Du är mycket bra på att uttrycka dig muntligt och skriftligt på både svenska och engelska.
  • Du är bekväm med att möta nya människor och att prata inför folk.
  • Du kan efter vägledning arbeta självständigt med research och analys.
  • Kunskap i övriga nordiska språk, särskilt finska, är meriterande.

Så ansöker du

Skicka ett kort och koncist personligt brev (max en A4-sida), cv och universitetsbetyg till julius.lyback@oxfordresearch.se senast söndag den 10 mars.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta praktikansvarige Roe Langaas på roe.langaas@oxfordresearch.se eller +46 (0) 738 74 85 38.

Vi ser fram emot din ansökan!