Oxford Research har i samarbete med Cloudberry genomfört en studie av de svenska Millenium-filmernas betydelse för Stockholmsregionen. Boken och nu även filmerna i svensk version har blivit internationella bestsellers. Filmerna har sålts till 60 länder och förväntas i slutet av  2011 ha nått ut till 123 miljoner tittare via bio, dvd och tv. Många har gått på vandringar i Lisbeth Salanders spår och har druckit kaffe på samma fik som Mikael Blomkvist. Den 31 mars anordnade Stockholm Business Region ett frukostseminarium och pressträff för att presentera vilken betydelse detta har haft för huvudstadsregionen.

Undersökningen, som togs fram på initiativ av Filmregion Stockholm-Mälardalen, Stockholm Business Region Development, Regionförbundet Sörmland, Nyköpings kommun och Film i Sörmland, rönte stor uppmärksamhet och rapportförfattaren Madeleine Sparre fick svara på många frågor från allmänhet och media om:

▪ Hur ser Millennium-effekten ut?
▪ Hur stort är marknadsföringsvärdet?
▪ Vad betyder det för näringslivet?
▪ Hur påverkas turismen?

Läs gärna Stockholm Business Regions pressmeddelande här.