Under hösten 2018 genomför Oxford Research två separata projekt för Europeiska jämställdhetsinstitutet (EIGE) respektive Europaparlamentet om riskbedömningar av våld i nära relationer och jämställdhetsperspektiv inom EU:s sammanhållningspolitik.

Jämställdhet är ett område som Oxford Research prioriterar och har stark kompetens inom, både på nationell och internationell nivå. Under augusti och september har vi assisterat som nationella experter åt Europeiska jämställdhetsinstitutet (EIGE), där vi bidragit med ett kunskapsunderlag om hur Sverige arbetar med professionella riskbedömningar av våld i nära relationer.

Under hösten kommer vi att genomföra ytterligare ett jämställdhetsprojekt, då för Europaparlamentet. Uppdraget innebär en analys av hur perspektiv om jämställdhet har integrerats i svenska projekt som fått finansiering genom EU:s sammanhållningspolitik, samt rekommendationer för fortsatt arbete för jämställdhet och antidiskriminering inom området.

För frågor om vårt arbete på jämställdhetsområdet är du välkommen att kontakta analytiker Anna-Karin Gustafsson på anna-karin.gustafsson@oxfordresearch.se eller 0727-32 89 19.