I augusti började Angelica Åström som analytiker på Oxford Research i Stockholm. Angelica har en bakgrund som analytiker och utredare inom både privat och offentlig sektor. Hon stärker upp Oxford Researchs erbjudande inom analys och utvärdering kopplat till sociala hållbarhetsfrågor.

- Jag tror att min erfarenhet från offentlig sektor kommer vara en tillgång i rollen som konsult på Oxford Research, säger Angelica Åström.

Kan du börja med att berätta om vad du har gjort tidigare?

– Jag kommer närmast från Region Uppsala där jag under två och ett halvt år arbetat som utredare och analytiker med sociala hållbarhetsfrågor, i huvudsak inom områdena folkhälsa, jämlikhet och barn och ungas hälsa och livsvillkor – frågor jag brinner lite extra för. Min roll bestod framför allt av att ta fram och kommunicera olika former av kunskapsunderlag inom ramen för den regionala utvecklingsstrategin. Jag var också projektledare för länets befolkningsundersökning bland barn och unga, Liv och hälsa Ung.

– Min studiebakgrund är inom statsvetenskap och jag läste både min kandidat och master vid Uppsala universitet. Därtill spenderade jag ett halvår i Vancouver för att läsa sociologi och internationella relationer. Jag måste erkänna att det jag framför allt minns från Kanada är alla fantastiska vandringsturer och mötet med en grizzlybjörn i Rocky Mountains. Då var jag inte kaxig.

– Jag har även varit studentmedarbetare på Uppsala kommuns dåvarande avdelning för social hållbarhet samt doppat tån i konsultyrket som praktikant på Ramboll Management Consulting.

Vilka erfarenheter och kompetenser tar du med dig in i din nya roll på Oxford Research?

– Jag tror att min erfarenhet från att ha arbetat i offentlig sektor i allmänhet, och hos en regionalt utvecklingsansvarig aktör i synnerhet, kommer vara en tillgång i rollen som konsult på Oxford Research. Jag tar med mig inblick och erfarenheter av vilka förutsättningar – och förväntningar – som finns på den typ av organisationer som Oxford Research genomför uppdrag för. Det regionala utvecklingsansvaret som regionen har innebär också mycket samverkan och jag är van vid att företräda min arbetsgivare i olika sammanhang, arbeta lösningsorienterat och konstruktivt.

– Under min tid på Region Uppsala har jag arbetat med att ta fram och sprida kunskap om länets förutsättningar och utveckling. Det har varit viktigt att producera underlag som är lättlästa och intresseväckande för en bredd av aktörer och målgrupper – såväl invånare, sakkunniga som politiker. Detta är en egenskap som jag ser som värdefull även i rollen som konsult på Oxford Research.

Vad ser du mest fram emot med din nya roll som konsult?

– Jag sökte mig till Oxford Research eftersom jag gillar hur ni arbetar tvärvetenskapligt och med ett helhetstänk kring analys, strategi och kommunikation. Jag har ett stort intresse för samhällsutveckling och tycker att det är särskilt roligt att ta fram och sprida kunskap i viktiga samhällsfrågor. I rollen som konsult ser jag fram emot möjligheten att utveckla min kompetens inom fler sakområden, metoder och perspektiv kopplat till regional och hållbar utveckling. Det känns också kul att arbeta i ett nordiskt företag och få möjlighet att arbeta med internationella och transnationella frågor. Slutligen ser jag verkligen fram emot att arbeta i team och få ta del av all den kunskap, driv och laganda som finns på Oxford Research.

Vad gör du när du inte arbetar som konsult på Oxford Research?

– Jag älskar att resa och har varit på flera längre backpacking-resor. Till vardags gillar jag att spendera tid i stallet. Jag hade egen häst i många år som jag tränade och tävlade med i både hoppning och dressyr. Under universitetstiden sålde jag min häst och numera nöjer jag mig med att hänga med min medryttarhäst Golden ett par dagar i veckan. Att vara i stallet är en fantastisk ventil. Där befinner jag mig i nuet, rensar skallen från allt annat och fyller på med härlig energi (och hästlukt).

Välkommen att kontakta Angelica på angelica.astrom@oxfordresearch.se eller +46 (0) 727 32 89 18.