Oxford Research har under hösten nöjet att ta emot hela tre praktikanter till kontoret i Stockholm. Matilda Pettersson Bustamente och Jacob Borell studerar båda vid Lunds universitet, medan Malte Eriksson studerar vid Stockholms universitet.

- Jag har fått ett gott intryck av Oxford Research som framstår som ett välorganiserat och seriöst företag. säger Matilda Pettersson Bustamante.

Vad gjorde du innan praktiken?

Jacob: Innan praktiken studerade jag en masterutbildning i socialantropologi vid Lunds universitet. Socialantropologi är ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och handlar om att förstå vår värld utifrån djupdykningar i det emiska, eller det egna. Detta kan ta sin form i allt från intervjuer till observationer, men fokus är alltid på människan och mänskliga system. Denna akademiska bakgrund hoppas jag kunna använda till fullo under det kommande halvåret på Oxford Research.

Malte: Jag har studerat statsvetenskap under mina fyra senaste år. Först på kandidatnivå på Linnéuniversitetet och nu, sedan ett år tillbaka, på Stockholms universitet, där jag läser ett mastersprogram med inriktning mot offentlig politik och organisation. Jag har tidigare även gjort praktik på utbildningsdepartementet.

Matilda: Jag gör min praktik inom ramen för masterprogrammet i sociologi vid Lunds universitet, varifrån jag redan har en kandidatexamen i samma ämne. Vid sidan av studierna har jag dels arbetat i receptionen på Malmö stadshus, dels som assistent på serviceförvaltningens interna kundservice.

Varför sökte du dig till konsultbranschen och Oxford Research?

Jacob: Jag sökte mig till konsultbranschen och Oxford Research av två anledningar. Den första är att jag är en person som gärna testar nya saker, och konsultvärlden med sina många spännande och varierade arbetsuppgifter lät otroligt intressant att få uppleva. Den andra anledningen är att jag fick ett väldigt bra intryck av företaget under intervjuprocessen inför praktiken och kände att Oxford Research var rätt ställe att utveckla mina kompetenser på.

Malte: Främst för att jag är nyfiken på konsultyrket och hur det är att jobba som analytiker. Under min studietid på Stockholms universitet har jag dessutom läst mycket om utvärdering och skulle gärna vilja testa på hur det är att jobba med att utvärdera projekt och insatser.

Matilda: Jag sökte mig till konsultbranschen eftersom jag under min studietid har utvecklat ett intresse för många områden och ville ha möjlighet att kontinuerligt dyka in i nya projekt och utmaningar. Jag har dessutom fått ett gott intryck av Oxford Research som framstår som ett välorganiserat och seriöst företag. Jag tror att jag har stora möjligheter att få en givande praktikperiod här. Att arbeta på en plats som bidrar till kunskap och utveckling för samhället känns meningsfullt.

Vad hoppas du kunna bidra med i din nya roll?

Jacob: Jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper inom kvalitativ metod, industriella relationer, arbetsmarknad, samhällsvetenskap och kön, men även min vilja att lära mig nya områden och analysmetoder.

Matilda: I min nya roll hoppas jag kunna bidra med min analytiska förmåga, som jag har utvecklat genom mina studier i sociologi. Jag har även erfarenhet inom både kvalitativ och kvantitativ metodik, vilket jag hoppas kommer vara till nytta för att analysera data och dra slutsatser i de uppdrag jag kommer att jobba med. Det ska bli väldigt kul och spännande att få använda mina akademiska kunskaper utanför universitetsvärlden.

Malte: Jag hoppas kunna bidra med ett teoretiskt perspektiv på utvärdering och frågeställningar som jag har med mig från mina studier. Jag hoppas även kunna få nytta av mina teoretiska och praktiska erfarenheter av kvalitativ metod.

Vad gör du när du inte praktiserar på Oxford Research?

Jacob: Långkok i köket, utflykter, brädspel och parmiddagar är bland mina bästa sätt att fördriva tid. Denna och nästa termin kommer jag även att skriva min mastersuppsats. Jag kommer ägna stora delar av min lediga tid i år till att skriva den.

Malte: Utöver att umgås med familj och vänner gillar jag att vara ute i naturen, oavsett om det är i fjällen eller en promenad nära hemmet. Jag gillar även att läsa både skönlitteratur och samhällslitteratur. Tyvärr spelar jag inte fotboll längre utan jag får nöja mig med att titta, vilket jag också gillar att göra när jag inte är på kontoret.

Matilda: Jag testar gärna på nya aktiviteter och har en tendens till att lätt snöa in på saker, på gott och på ont. Jag tycker bland annat om att dansa, yoga och surfa, men den stora drömmen just nu är att skaffa en segelbåt och lära mig hantera den. En ny passion som jag ser fram emot att utforska!