Den 15 januari välkomnade vi våra nya praktikanter Sydney Mc Loughlin Laewen och Henrietta Skarland till Oxford Research. Båda är statsvetare och kommer att göra praktik på företaget under våren 2024.

- Det är en framåtblickande arbetsplats med kompetenta – och väldigt trevliga – medarbetare, säger Sydney Mc Loughlin Laewen om sitt intryck av Oxford Research.

Vad gjorde du innan du började praktiken på Oxford Research?

Sydney: De senaste åren har jag läst politices masterprogrammet på Uppsala universitet, med inriktning på utvecklingsfrågor. Jag tillbringade stora delar av programmet, och en tid därefter, i Indonesien där jag genomförde en fältstudie för min uppsats. Därefter praktiserade och arbetade jag på en civilsamhällesorganisation med fokus på uppföljning och utvärdering av ett nystartat program.

Sedan tidigare har jag en kandidatexamen i internationella relationer från Göteborgs Universitet. Jag har även arbetat på myndigheterna Tillväxtverket och Sida.

Henrietta: Precis som Sydney har jag studerat de senaste åren. Jag har en kandidatexamen i europastudier från Lunds universitet där jag också har läst kurser i statsvetenskap och engelska. Praktiken på Oxford Research gör jag inom ramen för mina studier vid det internationella mastersprogrammet i statsvetenskap på Stockholms universitet. Jag lade nyss fram min mastersuppsats som handlade om specialidrottsförbunds demokratiarbete, ett ämne som var mycket spännande att fördjupa sig i. Vid sidan om mina studier har jag bland annat arbetat som mentor vid Lunds universitet, projektledare på Rädda Barnen samt researcher.  

Varför sökte du dig till konsultbranschen och Oxford Research?

Henrietta: Jag har flera intresseområden som jag hoppas kunna få arbete med här. Dessutom gillar jag att befinna mig i dynamiska miljöer. Konsultyrkets utformning med arbete i flera projekt verkar därför passa mig som person mycket väl. Jag vill också lära mig mer om hur samhällsanalys fungerar och utveckla mina färdigheter. Det ska bli mycket roligt att omsätta mina universitetsstudier i praktiken.  

Sydney: Genom min tidigare arbetslivserfarenhet från myndigheter har jag fått stor respekt för det kugghjul som driver samhället framåt. Tillsammans med erfarenheterna från mina studier har det gjort mig alltmer intresserad av analys, uppföljning och strategi inom utvecklings- och hållbarhetsfrågor. Parallellt med att jag utvecklat det intresset har jag följt Oxford Research och fått en större förståelse för vikten av extern uppföljning och kunskapsproduktion för en effektiv och demokratisk användning av gemensamma resurser. Därför sökte jag mig till Oxford Research och konsultrollen – för att bidra till välgrundade beslut och lärdomar för viktiga samhällsaktörer.

Vad hoppas du kunna bidra med i din nya roll?

Sydney: Min förhoppning är att min nyfikenhet för att lära mig nya saker och min tidigare arbetslivserfarenhet och kunskap från studier ska bli en tillgång för Oxford Research. Det är en framåtblickande arbetsplats med kompetenta – och väldigt trevliga – medarbetare. Jag ser fram emot att lära av och arbeta med dem, och jag tror och hoppas jag är en bra lagspelare!

Henrietta: I min nya roll hoppas jag kunna bidra med kunskap och erfarenhet från arbetslivet. Jag tror att min tvärvetenskapliga utbildningsbakgrund och erfarenhet av kvalitativa metodiker och teoretiska ansatser kommer väl till pass på Oxford Research och jag hoppas kunna bidra med den analytiska förmåga jag utvecklat genom mina studier.

Vad gör du när du inte praktiserar på Oxford Research?

Henrietta: Jag tycker om att äta god mat på restaurang men också att laga mat hemma. Jag gillar även att vara ute i naturen och ta långa promenader, gärna vid vatten, eftersom jag är uppvuxen på västkusten nära havet. Ett annat intresse jag har är yoga. Min nya favorityogastil är HotYoga som genomförs i en sal som är uppvärmd till 38 grader, något som alla borde prova minst en gång i livet.  

Sydney: När jag inte är på kontoret är jag helst utomhus, lagar och äter god mat eller konsumerar kultur. Jag är lite av en periodare när det kommer till hobbyer, men den röda tråden brukar vara utomhusaktiviteter eller något kreativt. Just nu har jag (bokstavligen?) snöat in mig på längdskidor. Vi har ju haft en otrolig vinter!