I fredags gjorde vårterminens praktikanter sin sista dag på kontoret. Glädjande är att Malin blir kvar som analytiker på Oxford Research, i en roll där hon även fortsättningsvis kommer att fokusera på uppdrag mot den europeiska marknaden.

När vi intervjuade Malin inför praktikperioden berättade hon att det var bredden av uppdrag som lockade henne till Oxford Research och konsultbranschen. I samband med att hon nu går upp som analytiker fick vi en ny pratstund där hon reflekterar över praktikperioden samt berättar om vad som motiverade henne att jobba kvar på Oxford Research och i konsultbranschen.

Stort grattis till din nya tjänst som analytiker! Vad tar du med dig från praktikperioden in i din nya roll?

Mina fem månader på Oxford Research har varit utvecklande och jag har lärt mig väldigt mycket. Både om branschen i stort och om olika tematiska områden och metodiker. Att ständigt ta sig an nya sakområden har verkligen varit en utmaning, men det är också det som jag, i egenskap av statsvetare och generalist, har uppskattat mest. Jag är dessutom glad för att att få blivit så väl integrerad på företaget och fått lära känna så kunniga kollegor, inte minst de andra praktikantkollegorna Daniel och Ida.

Vad motiverade dig att vilja jobba kvar på Oxford Research och inom konsultbranschen?

Oxford Research är ett företag som tar sig an uppdrag som är relaterade till samhällsnytta, både på regional, nationell och EU-nivå. Det är något jag själv vill bidra till med mina kompetenser och erfarenheter. Sedan är jag en nyfiken person som gillar att lära mig nya saker, så därför trivs jag med den stora variationen av arbetsområden. Jag känner mig ständigt utmanad och är övertygad om att jag kommer att utvecklas mycket under den kommande tiden.

Vad innebär det att du nu går från praktikantrollen till att bli analytiker?

Det innebär att jag kommer få mer ansvar för olika projekt och allteftersom kunna ta egna initiativ och projektleda egna uppdrag. Jag ser fram emot att få jobba tätt ihop med olika kollegor och lära mig så mycket jag bara kan av dem. Sedan när jag är ännu lite varmare i kläderna ska det bli spännande att få driva egna projekt och kanske en dag själv få handleda en nyfiken praktikant!

Vi önskar Malin lycka till i sin nya roll som analytiker på Oxford Research!