Oxford Research har fått äran att medverka i Samhällsvetar-SM som går av stapeln den 11-12 november. Förutom att sitta i juryn kommer vi att hålla en inspirationsföreläsning om vad det innebär att arbeta med samhällsvetenskapliga analyser.

Samhällsvetar-SM är en årligen återkommande tävling som arrangeras av Akademikerförbunder SSR, och ger samhällsvetarstudenter möjlighet att möta sin framtida arbetsmarknad. Temat för årets tävling är ”Hållbar utveckling – i hela landet!”. Ansvariga för caset är Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. I juryn sitter, utöver Oxford Research, även Akademikerförbundet SSR, SKL, Tillväxtverket och Företagarna.

Oxford Research har lång erfarenhet av att arbeta med hållbar utveckling i våra uppdrag för kunder i offentlig sektor. Som exempel kan nämnas den lärande utvärdering vi genomför av Gröna fonden, en investeringsfond som inrättats för att bidra till att Sverige når koldioxidmålen, samt tidigare uppdrag för Tillväxtverket om utrikes födda kvinnors företagande. Som medlem i Svenska utvärderingsföreningen (SVUF) har vi även utvecklat och presenterat ett ramverk för att analysera hållbarhetsaspekter i projekt och program.

Samhällsvetar-SM är en tävling där samhällsvetarstudenters kompetenser möter näringslivets och samhällslivets utmaningar i jakten på nya lösningar. Studenterna tävlar i lag om två, och det vinnande laget tar hem ett första pris på 5000 kr vardera att spendera på matvaror. Akademikerförbundet SSR beskriver tävlingen som ett sätt att synliggöra samhällsvetares kompetens och samtidigt bidra till nätverkande och karriärmöjligheter för framtidens yrkesverksamma samhällsvetare.

Är du student inom ett samhällsvetenskapligt ämne och intresserad av att delta? Klicka här för att läsa mer och anmäla dig senast den 10 oktober.

Är du intresserad av hur det är att jobba som konsult inom samhällsanalys och vill lära dig mer om vårt bidrag till hållbar utveckling i Sveriges regioner? Vi söker just nu tre praktikanter till kontoret i Stockholm till vårterminen 2020. Klicka här för att läsa mer och ansöka.